Çemen otu ( Poy Otu ) Toz - 100 gr

Çemen Otu ( poy, boy Otu ) tozu

Çemen otu ya da buyotu veya Poy Otu  En sık kullanıldığı bölge olan Yozgat ve Kayseri'deki yerel ismi çaman otudur. (Trigonella foenum-graecum/tıbbi tanım: Semen Foenugraeci), familyasına ait bir ot türü. Anavatanı Yakın Doğu, özellikle Lübnan ve Suriye, Güneybatı Avrupa, Hindistan ve Çin'dir.
Anavatanı Yakın Doğu, özellikle Lübnan ve Suriye, Güneybatı Avrupa, Hindistan ve Çin dir. Ortadoğu ve Hint mutfağında kullanılmaktadır. Ciltte yaraları olgunlaştırır, saç dökülmesini önler.Bağışıklık Sisteminde kuvvet vericidir,göğsü yumuşatır, balgam söktürür,afrodiziyak etkisi vardır.Türk mutfağında ise özellikle çemen tozu şekilinde bilinir. Bu toz bol salçaya ve değişik baharatlara katılarak kahvaltılarda yenilen macun yapılı çemende kullanılır. Öğütülmüş olarak turşulara, çorbalara, soslara ve et yemeklerine katılır. Ayrıca sarımsak ve kırmızı biberle karıştırılarak pastırmanın üzeri kaplanır.
 
The homeland of the plant is Middle East, especially Lebanon and Syria, it also grows southwest Europe, India and China. Fenugreek is being obtained by drying the seeds. It is bitterish and tastes like burned sugar. Today, it is commonly used in Middle East and Indian kitchen. The ground fenugreek could be added to pickles, soups, sauces and meat dishes. Besides, when it is mixed with garlic and red pepper, it could be used for pastrami coating. In Turkish kitchen, it is known as fenugreek powder. The mixture of fenugreek powder, tomato paste, spices and olive oil makes a paste and it is being used for breakfast (to spread on the bread).
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Çemen otu ( Poy Otu ) Toz - 100 gr Çemen otu, poy otu, boy otu, tozu, pastırma, pastırma malzeme, satın al, sipaiş ver En Uygun Fiyata En Doğal Ürünler bir tıkla kapınızda baharatcemen Çemen otu ( Poy Otu ) Toz - 100 gr

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.