Hercai Menekşe (Karışık) - Viola tricolor

Hercai Menekşe Tohumu

 Viola tricolor

Hercai menekşe menekşegiller familyasından gösterişli çiçekleri sebebi en yaygın olarak yetiştirilen süs bitkisidir. Çok yıllık olan bu bitki 20 cm. kadar boylanabilir. Yeşil renkli gövdesi tabanından başlayarak dallanır. Karışık renkli, hafif ama hoş kokulu çiçekleri ilkbahardan başlayıp yaz boyunca açan, 5-10 cm olabilir. Hercai menekşelerin hepsinin eşit büyüklükte olmayan kadifemsi 5 taç yaprakları vardır. Hercai menekşeler, ılıman iklim koşullarında sabah güneşini gören yerleri sever. Öğle güneşini gören yerlerde çiçek açma süresi kısalır. Nemli toprakları tercih eden hercai menekşeler susuz bırakılmamalı ancak aşırı da sulamamalıdır. Sıcak bölgelerde kısmi gölge önerilir. Bitkinin solan çiçekleri koparılırsa çiçek açması teşvik edilmiş olur. Kısa boylu olmaları sebebi ile bahçe ve parklardaki çiçek tarhlarında yetiştirildiğinde çok dekoratif oldukları gibi, saksı ve plastik kutularda yetiştirilerek de pek hoş pencere önü ve özellikle balkon bitkisi özelliği kazanırlar.

Ekim Derinliği : 0,5-1 cm

Yükseklik : 15-20 cm

Renk Özelliği : Karışık

Ekim zamanı : İlkbahar, yaz ayları

Tipi : Çok yıllık

Tahmini Çimlenme Günü: 25-30 gün


Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Hercai Menekşe (Karışık) - Viola tricolor Her türlü Tohum çeşitlerini Bulabileceğiniz Tek adres tuanabitkisel.com dur.Kendi ürünüzü kendiniz yetiştirin En Uygun Fiyata En Doğal Ürünler bir tıkla kapınızda TOHUM105
Hercai Menekşe (Karışık) - Viola tricolor

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.