Lohusa Şerbeti

Lohusa Şerbeti 

 

Lohusa şerbeti, bir bebek doğduğunda yapılan ve bebek haberini çevreye müjdelemek için eve gelenlere ve komşulara ikram edilen şekerli bir geleneksel bir içecektir. Türklerin orta asya'dan beri adetidir. Mevsime göre, sıcak veya soğuk içilebilen bir şerbet. Gebelik sonrası sütü arttırdığı ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinir. Lohusa şerbetinin yanında peksimet ve galeta gibi şekersiz yiyecekler de ikram edilebilir. Şerbet kültürü çok geniş bir coğrafyaya yayıldığı için yüzlerce çeşidi üretilmiştir. Şerbet yapımında bal, gül yaprakları, meyveler, baharatlar, kuruyemişler ve bunların karışımları yaygın olarak kullanılmaktadır.

İçindekiler

Tarçın 50 Gr.

Zencefil 50 Gr.

Zerdeçar 50 Gr.

Havlucan 50 Gr.

Yenibahar 50 Gr.

Muskat 1 Adet.

Karanfil 10 Gr.

Hibisküs 50 Gr.

Hazırlanışı

Zencefil, zerdeçal, karanfil, havlucan, hibisküs, muskat, yenibahar ve tarçını 5 lt su ile kaynatın.  Rengi berrrak kırmızı olana kadar yaklaşık 15 dk. kaynattıktan sonra karşımı içinden çıkarın ve ılıtın. Ilık şerbeti isterseniz üstüne dövülmüş ceviz yada fındık dökerek servis yapın. Arzu ederseniz soğuk da servis yapabilirsiniz.

Not: Şerbetin şekeri sizin için az gelirse yeter mikarda toz şeker katabilirsiniz. Ayrıca kırmızı rengi arttırmak için gıda boyası ilave edebilirsiniz.

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Lohusa Şerbeti Lohusa Şerbeti, Loğusa Şerbeti, Loğusa Şekeri, Lohusa Şekeri, Osmanlı Şerbetleri, Serinlik Hissi Verici Şerbet, Şerbet Yapımı, Türk Şerbetleri, Yeni Doğum Yapanlar İçin Şerbet, Çayı Faydaları, Faydası, Fiyat, Fiyatı, Fiyatları, Geleneksel Şerbet, Kaç Para, En Uygun Fiyata En Doğal Ürünler bir tıkla kapınızda logusabaharat Lohusa Şerbeti

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.